13 de Maig de 2012

Vols estar informat en un sol click de tot el que passa a les biblioteques de museus de la ciutat de València?

Des de l’Etnobloc vos hem parlat de MUSAS, la xarxa informal de bibliotecaris de museus de tot Espanya, i ja en alguna ocasió vos havíem comentat que a nivell local les bibliotecàries de museus de la ciutat de València havíem començat a treballar en la mateixa línia… així hem creat MUSAS València.

MUSAS València és un grup format per les biblioteques de museus de la ciutat de València que treballen de forma cooperativa per dur endavant activitats i projectes que milloren la seua presència i visibilitat a la ciutat.

 

A hores d’ara són huit les biblioteques de museus que formen part de MUSAS València, no obstant això este projecte sempre estarà obert a futures incorporacions. Estos centres d’informació pertanyen als següents museus: IVAMMuseo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias“González Martí”Museo Taurino de ValenciaMuseu de Belles Arts de València,Museu de Prehistòria de ValènciaMuseu Valencià d’Etnologia,MUVIM y L’Iber –Museo de los Soldaditos de Plomo.

 

Després de moltes reunions hem creat unes ferramentes comunicatives per poder trobar amb un sol click tota la informació que pot interessar a qualsevol ciutadà de les biblioteques de museus de la seua ciutat en un mateix espai. Són principalment les següents:

  • Un bloc comú anomenat “MUSAS València“. No és únicament un espai web per poder fer difusió de les activitats conjuntes d’esta nova xarxa informal valenciana, sinó un referent informatiu per trobar les principals dades i notícies de cadascuna de les biblioteques que hi formem part. Des de la pàgina principal hi ha accés a les pàgines individuals de cada biblioteca des de les quals es pot accedir a les sues dades bàsiques: descripció, adreça, contacte, horaris, i el més important l’accés directe al seu catàleg on-line (OPAC) i a la resta de recursos web des d’on informar-se de cada centre (web, blocs, facebook…). També hi podeu trobar una pestanya que dóna accés a la informació de què és MUSAS València. A les entrades del bloc no sols llegireu la informació conjunta sinó que cada biblioteca el podrà gastar com a espai de difusió de les seus activitats, novetats, recursos… Moltes d’estes biblioteques no tenen espais àgils com un bloc per transmetre res als seus usuaris d’una manera ràpida i directa, així este bloc vol cobrir este buit.
  • Un compte facebook des del qual i amb més rapidesa encara estareu ben informats de tot el que passa a les biblioteques de museus de la vostra ciutat.

 

Com anem a presentar-nos a la societat?…  amb la campanya “llegint els museus”

Anem a aprofitar la setmana vinent per fer-ho. Com que el divendres 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus hem decidit unir-nos a esta celebració per reivindicar el nostre paper dins l’estructura dels museus.

 

Què anem a fer?

 

Com el nostre pressupost és zero no hi ha res millor que fer coses de cost zero…

A llarg de tota la setmana cada biblioteca disposarà al seu centre un panell amb el cartell de la nostra campanya “Llegint els museus” junt a 8 cartells individuals per presentar cada una de les biblioteques. En estos cartells individuals cada biblioteca es presenta d’una manera molt clara: una foto del seu espai i les seues dades bàsiques, especialització, horaris, adreça, correu electrònic, enllaços web, accés al catàleg…

El dia 15 de maig, dimarts vinent, hem preparat un bookcrossing col·lectiu al qual participarem la majoria de biblioteques. Com ja vàrem fer el passat 20 d’abril per celebrar el Dia Internacional del Llibre alliberarem llibres amb alguns canvis respecte a l’última vegada:

  • La majoria són llibres editats pels nostres museus
  • Esta vegada no els deixarem al carrer sinó que els podreu trobar a les nostres biblioteques. Cada biblioteca ha elegit sis llibres que distribuirà entre la resta de centres, així de pas que podeu anar a buscar el llibre que vos interessa, coneixereu una nova biblioteca que potser ni pensàveu que existia.
  • Si els llibres no s’han arreplegat el mateix dia 15 els deixarem fins que algú els cace, així si veus que és dimecres i no has pogut vindre dimarts, crida a la Biblioteca on es trobe el títol que t’interesse i assegura’t trobar-lo.

Ací vos deixem el llistat dels llibres que MUSAS València alliberarà este dia…


Finalment el dia 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus ens podreu trobar a L’Iber-Museo de los Soldaditos de Plomo on ficarem un puesto informatiu sobre el nostre projecte i cadascuna de les biblioteques amb tríptics de cada centre així com el panell informatiu amb tots els cartells.

La presentació als nostres companys bibliotecaris!

Un dels nostres principals objectius ha estat des de l’inici que els nostres companys bibliotecaris d”altres centres ens conegueren per poder referenciar als nostres centres els usuaris amb necessitats informatives més especialitzades. Així el primer que hem fet ha sigut presentar MUSAS València al conjunt de professionals valencians i ho hem fet a través de dos vies:

  •  La taula redona: “Situació de les biblioteques valencianes: reptes i necessitats” que el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) va organitzar el passat 4 de maig a la Fira del LLibre de València
  • La revista SÍMILE que publica el COBDCV, al seu darrer número 14 MUSAS València ha escrit sobre el seu projecte comú en esta revista divulgativa. Vos deixem l’enllaç de l’ISSUU…

 

 

 

Tot açò va començar com una prova i un repte que està fent-se realitat, només volem que ens ajudeu a distribuir la nostra informació per tot arreu. No dubteu a subscriviu-vos al nostre bloc i a seguiu-nos al facebook, de segur que vos agradarà el que vos anem contant i sobretot descobrir un món informatiu molt especialitzat però a l’abast de tots els interessats!!!

 

Tags: , , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es