26 de Febrer de 2016

Una vesprada amb Emilio Gancedo

La presentació de «Palabras mayores : un viaje por la memoria rural» va ser un cita molt emotiva.

Ahir, 25 de febrer a les 19 hores, per segona vegada en un mes la sala de consulta de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia ha sigut el lloc de reunió d’autor i lectors. Dins del cicle #EnVeuAltaALaBiblioteca hem acollit en esta ocasió a Emilio Gancedo i el seu llibre  «Palabras mayores : un viaje por la memoria rural».

Poc a poc la sala es va plenar d’assistents per sentir Emili Gancedo i els seus dos acompanyants a la taula. Un d’ells era l’escriptor César Gavela que va fer una introducció sobre l’autor, el seu treball com a periodista i el seu interés i lluita en defensa de la cultura lleonesa. L’altra acompanyant era Glòria Tello, la regidora de cultura i benestar animal de l’Ajuntament de València, que no venia com a regidora, ni tampoc com a usuària de la nostra biblioteca que també ho ha sigut, sinó com a néta d’un dels protagonistes del llibre que presentàvem ahir, José Company Agustí i que va parlar emocionada del seu iaio i del què este llibre va significar per a ell.

presentacio palabras mayores biblioteca museu valencia etnologia3

Va ser una vesprada de plors i rialles, de moltes emocions, vam tindre estones de buscar un mocador a la butxaca mentres sentíem Glòria Tello parlar del seu iaio i vam riure la gana mentres Emilio ens parlava del “navarro” i de molts altres testimonis que van alimentar el seu llibre. Ens va mostrar la riquesa que tenen les històries personals i testimonis i com són una matèria prima literaria.

Des de la Biblioteca pensem que tots els assistents van gaudir moltíssim de l’acte i que els va agradar molt el llibre, de fet es van vendre tots els exemplars que hi havia disponibles a la Llibreria de la Beneficència i que estaven a la venda en la sala de la biblioteca.

A hores d’ara només ens acomiadem de tots vosaltres molt contents del resultat d’esta segona sessió i agraïts a tots els assisstents per acompanyar-nos.

Vos convidem a tots i a totes a la tercera presentació que es farà el dia 13 d’abril a les 19 hores, a la qual presentarem «El món en un plec : aproximació a la literatura popular dels segles XVIII i XIX en València» de Rosa J. Cañada Solaz, a la qual acompanyarà Antoni Tordera en la taula. No podeu deixar de vindre que tenim moltes sorpreses preparades.

Vos deixem les imatges de la presentació de «Palabras mayores : un viaje por la memoria rural»
 

Sigue el tablero Palabras mayores – #EnVeuAltaALaBiblioteca de Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia en Pinterest.

Tags: , , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es