20 de Gener de 2016

Torna «En veu alta a la Biblioteca»

«En veu alta a la biblioteca» és el títol del cicle de presentacions de llibres que anem a fer al llarg de l’any 2016 en la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia obri les portes de la sala de consulta per parlar en veu alta amb els autors i els lectors. Volem crear un espai de comunicació i difusió que siga acollidor, així pensem que no hi ha millor lloc que la sala de lectura de la nostra biblioteca.

A hores d’ara només podem avançar tres presentaciones que ja tenim programades per l’any 2016.

La pluma y la cámara : antropología y memoria colonial en blanco y negro

 

Dimarts 2 de febrer de 2016 a les 19 hores.«La Pluma y la cámara : antropología y memoria colonial en blanco y negro» de Hasan G. López Sanz.

Presenta: Nicolás Sánchez Durá

Este llibre editat pel Museu Valencià d’Etnologia és el número dos de la col·lecció Intercanvis. El passat mes d’octubre vos el va presentar l’autor a l’Etnobloc. En esta ocasió vindrà per presentar l’autor, Nicolás Sánchez Durá,director de la tesi de Hasan López en la qual es basa esta monografia i autor del pròleg del llibre sota el títol «Black and white».

Fullet en valencià  /  Fullet en castellà

 

cubierta Palabras mayores

 

Dijous 25 de febrer de 2016 a les 19 hores. «Palabras mayores : un viaje por la memoria rural» de Emilio Gancedo.

César Gavela presentarà l’autor

Emilio Gancedo és periodista i treballa en la secció de cultura del Diario de León. Al llarg de mig any es va aventurar en un viatge per tots els indrets de l’Estat Espanyol per parlar amb persones vinculades al món rural i reflectir els seus records en este llibre editat per Pepitas de calabaza. El territori valencià no es va quedar exclós d’este recorregut per la memòria. Ací teniu la presentació d’este llibre a l’Etnobloc.

Fullet en valencià

Fullet en castellà

 

 

Cuberta Mon en un plec

 

Dimecres 13 d’abril a les 19 hores. «El món en un plec : aproximació a la literatura popular dels segles XVIII i XIX en València» de Rosa J. Cañada Solaz.

Antonio Tordera presentarà l’autora

Escrits tant en castellà com en valencià , els textos, difosos per cegos i recitadors de carrers, deixen entreveure no sols els gustos i preferències del públic, sinó també la utilització que d’estos gèneres es feia. Van ser utilitzats pel poder per a aprendre a llegir i van ser refugi de la llengua autòctona en un periode de decadència. Rosa Cañada  recopila i estudia els plecs de les biblioteques valencianes a les quals han arribat a través de les donacions de bibliòfils i col·leccionistes. Presentació del llibre a Etnobloc.

 

 

 

la regio en la pantalla

 

Dimecres, 25 de maig a les 19 hores. «La regió en la pantalla : el cinema i la identitat dels valencians» de Marta García Carrión

Robert Martínez presentarà l’autora

Este llibre és una aproximació als imaginaris fílmics valencians i al paper del cinema en la construcció de la identitat dels valencians, des de les primeres projeccions a la fi del segle XIX fins a la dictadura franquista. La regió en la pantalla analitza les pel·lícules i el material fílmic conservat, però també aborda l’evolució històrica del cinema, les seues relacions amb altres formes culturals i d’oci, les dificultats de la indústria del cine al País Valencià i la construcció d’una cultura cinematogràfica entre el públic valencià. Presentació del llibre a Etnobloc.

 

 

 

genaro lahuerta

 

Dimecres, 1 de juny a les 19 hores. «Hacia África : diario de un viaje, 1953» de Genaro Lahuerta.

Presenten: Manuel García i Genaro Lahuerta Galiana, fill de l’autor.

Quan Genaro Genaro Lahuerta va viatjar per primera vegada a l’Àfrica Occidental inicia un diari de viatge entre els mesos d’abril i maig de 1953 mentres recorre les ciutats de l’antic protectorat espanyol com ara són  Sidi Ifni, l’Aaiun, Smara, Cabo Juby, etc. L’edició d’este diari mig segle més tard ens descobreix aspectes poc coneguts del pintor: la seua vocació literària i fotogràfica. Presentació del llibre a Etnobloc.

 

 

Vos convidem a tots i a totes a disfrutar amb nosaltres dels autors i les bones lectures. Ens agradaria moltíssim tindre la biblioteca de gom a gom en estes presentacions, així que animeu-vos i poseu-vos una nota en la vostra agenda, una alarma en el vostre mòbil o un post-it en la vostra nevera, com més vos estimeu però no oblideu estes dades. Teniu una cita amb la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, vos esperem!

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es