29 de Febrer de 2016

Revista d’estudis fallers 2016

Revista d’estudis fallers : quaderns d’investigació social de la festa, n. 21 (2016). València : Associació d’Estudis Fallers

En pocs dies tindreu este nou número a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, mentrestant vos volem parlar d’ell i convidar-vos a la seua presentació.

Any rere any unes setmanes abans de les Falles s’afanyem en aconseguir el nou número de la Revista d’estudis fallers. Amb una periodicitat anual es publica normalment a les darreries de febrer per donar la benvinguda a la festa. Enguany estem a la guait de quan la podrem comprar, encara no l’hem aconseguida, en pocs dies estarà a les llibreries però abans de tindre-la ja ens hem assabentat de la seua portada, del dia que es presentarà i de la informació més rellevant: el seu contingut. L’Associació d’Estudis Fallers ha estat els darrers dies publicant en les seus xarxes socials informació a poc a poc i els hem demanat que ens ajuden a presentar-vos-la tota junta en l’Etnobloc.

Revista d'estudis fallers, 21 (2016)Un nou número de la Revista d’Estudis Fallers, el que fa 21, ofereix -com cada any- al públic interessat la producció d’avantguarda en el camp dels estudis socials i culturals sobre la Festa de les Falles.

Fidel als seus principis i als objectius de la seua entitat editora, l’Associació d’Estudis Fallers, un sentit de selecció acadèmica i alhora d’actualitat en la recerca és l’únic criteri fet servir en la tria dels treballs publicats, expressió per altra banda de la pluralitat d’acostaments que permet i genera la complexitat de la pròpia Festa Fallera. Les contribucions d’este volum fan via per camins ja encetats i amb una assentada tradició d’estudi; altres treballs, pel contrari, expressen les inquietuds dels investigadors per encetar nous enfocaments fins la data inèdits; i, per últim, també es parla de sentiments, del sentit íntim de pertinença i identitat.

Les Falles, per altra banda, estan acarant actualment reptes de primer nivell. Alguns es relacionen amb el context general que caracteritza el nostre espai social i territorial: Els canvis en el cicle polític; les incerteses de la situació econòmica; o el clams per les millores socials. I, des de dins, la consumació, ja propera en cas de produir-se, del procés de declaració de la Festa de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, una fita no precisament simbòlica i un veritable punt de no retorn en la seua història i en el seu procés d’internacionalització i la seua incorporació a noves xarxes difusives i de treball coordinat.

Associació Estudis Fallers

Hem demanat  l’Associació que ens proporcione el sumari de la revista per poder informar-vos del seu contingut, així podeu llegir-lo i fer-vos la idea de què vos trobareu quan vingueu a la Biblioteca a consultar-lo o el compreu en la vostra llibreria. I per si de cas encara no sabeu que és això del Carnval project del qual parlen a les reflexions punxeu ací i podreu anar fent camí.

Sumari Ivan

En la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia podeu trobar la Revista d’estudis fallers amb la signatura BETNO PP 330. Tenim tots els números des del número 6 de l’any 2001.

Demà, 1 de març, a les 19 hores l’Associació d’Estudis Fallers presentarà este nou número a més de notificar el nom dels tres finalistes del XII Premi Soler i Godes de les lletres Falleres al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, al casal de la Falla Na Jordana . Els amics de l’Associació d’Estudis Fallers estaran encantats de trobar-vos allí. Vos esperen! Mentres tant nosaltres comprarem el número 21 de la Revista d’estudis fallers i la podreu llegir en un tres i no res en la sala de consulta de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. Nosaltres també vos esperem!

gg

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es