15 de Desembre de 2011

Reunió de les bibliotecàries de museus de la ciutat de València

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia està molt contenta!

Este matí a les 10 hem tingut el plaer de rebre a la nostra casa les companyes bibliotecàries dels museus de la ciutat de València.

Com ja vos hem contat des d’este etnobloc, els dies 28, 29 i 30 de novembre es celebraren a Madrid les I Jornades de Biblioteques de Museus. Entre els professionals que allí ens reunírem, tres vàrem ser les que des de València poguérem acudir. L’últim dia, convençudes de la necessitat de cooperació entre els bibliotecaris de museus i impregnades de l’esperit de MUSAS pensàrem que havíem de començar a fer alguna cosa des de l’àmbit més proper, la nostra ciutat. Decidírem que era el moment per buscar una data al calendari i fer una reunió per començar des del principi, per conéixer-nos, per ficar cara a les biblioteques, encara que algunes ja ens coneixíem prou. No podíem deixar que passara molt de temps, la iniciativa podria perdre’s i així va ser com fixarem data el 15 de desembre.

Després d’unes quantes telefonades i una cadena de contactes, este matí han pogut vindre a la reunió les bibliotecàries dels següents museus: Museu Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí, IVAM, MUVIM, Museu de Prehistòria de València, L’Iber – Museo de los soldaditos de plomo i el Museu Valencià d’Etnologia. Han faltat les nostres companyes del Museu Taurí i del Museu de Belles Arts de València, per qüestió d’atendre el servei bibliotecari, però ens han fet arribar el seu pesar per no poder vindre i les ganes de voler participar en projectes comuns.

Com podeu comprovar som museus de diferents administracions: Estat Espanyol, Generalitat Valenciana, Diputació de València i fins i tot un museu privat. Malgrat estes diferències totes patim el mateix mal: l’aïllament i la invisibilitat i pensem que l’única manera de desfer esta situació es buscar vies de col·laboració alternatives a les vies formals de l’Administració.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La reunió tenia com a principal objectiu presentar-nos, moltes de nosaltres no ens coneixíem més que de converses telefòniques, i comprovar les ganes i la predisposició que tenim. Podem dir que d’este ingredient no farem curtes.

La conversa s’ha centrat en dos punts: el primer ha estat contar a les companyes que no estigueren  a les Jornades de Madrid les nostres impressions, però sobre tot parlar de MUSAS com exemple de tot el que es pot arribar a fer d’un mode “informal” i mostrar tots els recursos que té i com cada biblioteca pot utilitzar-los, ja siga escrivint un post al blog de MUSAS o consultant l’stack del delicious de MUSAS dedicat a les Jornades

En segon lloc hem parlat de possibles idees sobre  activitats conjuntes que podem fer entre totes les biblioteques per cridar l’atenció i atraure els usuaris. Com s’ha comentat en la reunió ” Si no eres visible, no existixes”, alhora que hem de pensar que no hi ha llibre més car que aquell que no es consultat. Hem de trobar fórmules que amb baix pressupost ens donen bons resultats i per eixe camí ens dirigim.

I no vos direm res més, a partir d’ací les idees són “top secret” fins que un dia este grup de bibliotecàries vos sorprenga amb alguna acció de segur interessant i imaginativa.

 

Per ara vos deixem les nostres fotos de grup, per mostrar-vos els nostres somriures i que també vosaltres comenceu a conéixer-nos.

Nosaltres ens tornarem a reunir al mes de gener per concretar les idees que hui han volat per dins la sala de reunions Maximilià Thous del Museu Valencià d’Etnologia.

Gràcies a totes per vindre, ens veurem molt prompte!

 

 

 

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es