25 de Maig de 2012

Primer dia d’Etnopobles, divendres 25 de maig pel matí

A primera hora han arribat tots els participants dels diferents museus etnològics locals amb les seues bosses plenes de fullets i amb moltes ganes de saber que passarà este llarg cap de setmana.

Les casetes ja estaven preparades i fins i tot el trenet en miniatura rodava ja per les seues vies quan han arribat els primers visitants.

Divendres de matí és difícil tindre un públic nombrós però no ha estat gens malament…

Hem rebut la visita de dos escoles, el “Col·legi Públic Cervantes” i “La Gran Asociación” que han estrenat el trenet, han visitat el museu i han fet el primer taller de rajoleria.

La televisió també s’ha passat pels patis de la Casa de la Beneficència i hem eixit a migdia al noticies 9 de Canal 9 http://www.rtvv.es/va/cultura_i_oci/Lexposicio-Etnopobles-arriba-Beneficencia_0_706729393.html

I les dos activitats destinades a adults que s’han celebrat de matí han sigut un èxit d’acceptació i participació!

A les 12:30 s’ha celebrat un taller de cuina (show cooking) d’elaboració d’arròs. Ho ha oferit el Restaurant Rincón del Faro de Cullera a través del Museu de l’Arròs. Cap a les 11 del matí el cuiner ha començat a preparar-ho tot per mostrar com es fa un meravellós arrós de llobregant i els nostres companys les càmeres i la televisió per a què els assistents vegeren tot el que estava fent el cuiner amb les seues mans i no es pergueren res.

La demostració ha agradat moltíssim i en finalitzar la gent que ha assistit ha pogut tastar l’arròs de llobregant.

A la 1 del migdia estava programada la tasta de maridatge de vins amb productes típics que ha organitzat el Museu Històric – Etnològic la Costera de la Font de la Figuera. Teníem 30 tiquets per repartir i una hora abans de començar la sessió no ens quedava cap.

Han explicat com fer una tasta de vins així com les varietats que es produïxen a la Font de la Figuera. Demà a les 2 del migdia està programada una altra tasta pel mateix museu i esta vesprada a les 8 la tasta la prepara el Museo del Vino – Bodega Redonda de Utiel i de la qual ja no queden tiquets. Si demà voleu assistir vingueu de bon matí a per les entrades o no en tindreu.

Tags: , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es