15 de Juny de 2012

Pedro Hernández, València – Marsella

Des del 6 de juny fins al 28 d’octubre de 2012 podeu visitar en la sala X del Museu Valencià d’Etnologia l’exposició temporal de fotografia titulada Pedro Hernández, València – Marsella

Qui és Pedro Hernández?

És un fotògraf valencià, que va nàixer al barri del Cabanyal l’any 1943, va estudiar pintura a l’Escola de Belles Arts de València i es va formar de manera autodidacta com a fotògraf des del vessant periodístic. L’any 1961 va eixir d’Espanya per fugir de l’obscurantisme del franquisme i es va instal·lar a la mediterrània  Marsella. Esta ciutat francesa caracteritzada per la seua barreja cultural, el va atraure amb la mateixa força amb la qual la descriu Izzo al seus llibres i en ella ha desenvolupat una gran part de la seua activitat professional.

Pedro Hernández té una manera de treballar la imatge que ja no és molt habitual, utilitza càmeres analògiques, revela els negatius i els retocs que són necessaris els fa a mà de la manera més artesanal. És reporter gràfic de premsa encara que també aborda altres temàtiques com ara el retrat, el nus o la fotografia conceptual.

Per què València – Marsella?

Són les dos ciutats mediterrànies claus de la seua vida, la ciutat espanyola on va nàixer i la ciutat francesa que l’ha vist créixer com a fotògraf. Pedro Hernández vol reflectir a través del seu objectiu la veritable imatge de les dos ciutats unides per la multiculturalitat, i així mostrar la vida al carrer, els espais i la gent.

 

És una interessant exposició fotogràfica que de segur vos agradarà i des de l’Etnobloc vos convidem a visitar-la!!!

Sabeu que sempre guardem exemplars dels documents efímers que cada exposició genera com ara cartells, invitacions, fullets… i esta vegada també ho hem fet. Vos deixem la imatge del cartell de l’exposició que és al mateix temps la protagonista de la resta de documents efímers perquè comproveu la força de les imatges  de Pedro Hernández, en esta ocasió una mostra del bany d’una mare i el seu fillet a la platja del Cabanyal.

 

 

 

 

Si voleu conéixer més este fotògraf d’origen valencià visiteu els següents web:

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, aprofita esta ocasió, per oferir-vos una completa bibliografia dels llibres que tenim a la nostra col·lecció que parlen sobre fotografia i l’ús de la imatge, esperem que vos agrade!!!

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es