6 de Setembre de 2011

No podem oblidar la música…

La música és imprescindible en les festes populars, especialment en la realització dels balls.

A les terres valencianes els instruments emblemàtics són la dolçaina i el tabal. Un instrument de vent i una altre de precussió que amb molta compenetració sonen per fer melodies i acompanyar les dances i les festivitats.

En el cas d’Algemesí són 3 melodies les que s’escolten al executar les figures plàstiques i les pujades: El Florete o balll’Enterro i la Dansa plàstica (pujades i figures) més coneguda com la Muixeranga. (Si punxes en els enllaços les descobriràs)

Per conéixer tota la música que envolta la festa visita la web del Museu Valencià de la Festa d’Algemesí des d’ací: Música al Museu de la Festa

Des del nostre bloc volem apropar-vos un poc la festa i el sentiment de la Muixeranga. Amb el reproductor que tens ací davall podràs escoltar la melodia valenciana mentres visites el bloc de la Biblioteca-Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia este mes de setembre i sense haver d’obrir altra finestra o pestanya al teu navegador.

 

Si els més puristes ens podem perdonar, volem deixar-vos una versió que hem trobat de la Muixeranga feta per un grup de jazz valencià. Ens sembla interessant deixar-vos esta mostra de les possibilitats que dóna esta melodia en l’adaptació a altres ritmes i com el tabal i la dolçaina es poden barrejar amb el so d’un piano.

 

A internet trobareu molts recursos audiovisuals. Ací vos deixem un video trobat al You tube:

Esperem que vos agrade total la informació que en estes entrades vos hem deixat referides a la Muixeranga d’Algemesí i que vos motiven a visitar esta població i gaudir de la seua festa

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es