24 de Setembre de 2013

NAFA Film festival a Bilbao

El NAFA FILM FESTIVAL és el festival de cinema etnogràfic més antic d’Europa (poc més que el SIEFF). i està promogut per la Nordic Anthropological Film Association (NAFA).

Es tracta d’un festival itinerant que cada any es celebra en una ciutat europea. Enguany, en l’edició número 33 la ciutat elegida és Bilbao.

Així junt al NAFA col·laboren en esta edició el Departament  de Filosofia dels Valors i Antropologia Social de la Universitat del País Basc (UPV/EHU), HAUtaldea  (grup de docents de la UPV/EUH que formen part del projecte d’investigació “Antropología visual: un modelo para la creatividad y la transferencia de conocimiento”) i Alhóndiga Bilbao.

Es projectaran les 20 pel·lícules etnogràfiques més significatives de l’any i es realitzarà el Simposium “Carácter y destino: reflexiones en torno al cine etnográfico y el documental contemporáneo”, al qual els participants de diversos països debatran sobre el documental i el cinema etnogràfic i reflexionaran sobre les pràctiques audiovisuals contemporànies. Obriran i tancaran el festival Catherine Russell, professora de cinema i autora de l’assaig “Experimental ethnography”, y J.P. Sniadecki, antropòleg i cineasta que ha realitzat pel·lícules com ara “Demolition” (2008), “Foreign parts” (2010) o “People’s Park” (2012).

El festival serà del 9 al 13 d’octubre a Alhóndiga Bilbao. De matí es faran les comunicacions del simposium i de vesprada les projeccions de les pel·lícules.

Vos deixem el programa  i un resum en este enllaç

I ací teniu la informació per apuntar-vos (preus…). Les inscripcions estan obertes fins el primer dia del Festival, encara esteu a temps!!!

És una bona oportunitat per disfrutar de cinema etnogràfic i d’una gran ciutat com Bilbao!

Tags: , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es