20 de Setembre de 2011

Museu de la paraula: l’arxiu de la memòria oral valenciana

El darrer mes de març es va fer la presentació d’un dels projectes d’investigació més importants del Museu Valencià d’Etnologia, El Museu de la Paraula : l’arxiu de la memòria oral.

Des del bloc de la Biblioteca-Centre de Documentació volem donar a conéixer este museu virtual. Pensem que és una font d’informació molt interessant  pels investigadors i els centres d’informació valencians. Estos testimonis orals són coneixements que ens poden ajudar a completar les fonts documentals del segle XX en el nostre territori.

No sols volem que el coneguen els nostres usuaris sinò també tots aquells arxius, biblioteques, centres d’estudi i d’investigació als quals podem arribar des d’este racó de la web social.

El Museu de la Paraula és un arxiu de dades biogràfiques, de vida i de memòries. L’objectiu és recopilar, conservar, estudiar i difondre testimonis orals sobre la realitat sociocultural dels valencians i valencianes protagonistes del segle XX. Després de 10 anys de treball, des del Museu Valencià d’Etnologia,

publiquem en línia més de 300 testimonis orals de persones nascudes abans de la guerra civil espanyola. Les entrevistes estan transcrites i indexades i disponibles per a la consulta en Internet. La nostra pàginawww.museudelaparaula.es permet usos científics i usos socials i ciutadans. L’accés lliure facilita escoltar entrevistes, llegir-les i visionar-les; fer busques lliures, temàtiques, geogràfiques, cronològiques… etc. L’espai web també permet recuperar entrevistes senceres o només els fragments seleccionats per mitjà de les busques; accedir als resums de contingut i als descriptors que definixen les entrevistes. Esperem que este nou espai web sobre vides i experiències, quotidianitat i memòries et resulte útil com a instrument d’investigació, i enriquidor personalment.

Si voleu saber més del Museu de la Paraula, llegiu este article…

 

FERRERO I GANDIA, Raquel. “El sistema de gestió, consulta i difusió de les entrevistes de l’Arxiu de la Memòria Oral Valenciana (AMOV) – Museu de la paraula”. En: Metodologia de recerca etnològica. Barcelona : Departament de cultura i mitjans de comunicació, 2010. (Materials d’etnologia de Catalunya ; 3). pp. 73-83.

Podeu consultar esta publicació a text complet en línia, ací teniu l’enllaç:Metodologia de recerca etnològica

FERRERO I GANDIA, Raquel. “El sistema de gestió, consulta i difusió de les entrevistes de l’Arxiu de la Mem…

Si voleu saber que s’ha dit sobre el Museu de la paraula: l’arxiu de la memòria oral valenciana en la xarxa d’internet, ací teniu algunes entrades…

Recull de premsa:

El País

europapress.com

20minutos.es

Comarquesnord.cat

elperiodic.com

Blocs on parlen del projecte:

Módulo de Biblioteconomía, Archivística y Documentación

Diàlegs : reculls de la història oral

Animal social

Associació Valenciana d’Antropologia

alter.21

No ho dubteu!!! Entreu a visitar el Museu de la Paraula : l’Arxiu de la Memòria Oral Valenciana!!!

Tags: , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es