6 de Juliol de 2011

MUSAS, el nou espai de les biblioteques de museus

Com ja sabeu este bloc vol ser un canal de comunicació, una finestra al món que vos parla de documents i etnologia, a més de contar-vos com la Biblioteca-Centre de Documentació contribueix al creixement del Museu Valencià d’Etnologia.

En esta entrada volem mostrar-vos una nova raó per la qual ens podem sentir orgullosos, en esta ocasió no té relació amb el nostre museu, sinò amb el món bibliotecari i molt més amb l’especialitzat món de les biblioteques de museus.

Un grup de bibliotecaris de museus ha tingut la iniciativa de crear MUSAS: la llista de distribució de les biblioteques de museus. És un fòrum de discussió creat per a professionals de biblioteques i centres de documentació de biblioteques de museus que busca trencar murs i facilitar la cooperació i comunicació entre els bibliotecaris de tot l’Estat Espanyol.

Va ser presentada oficialment durant les “Jornades de Fesabid 2011: una profesión, un futuro” al mes de maig i a hores d’ara té quasi 200 integrants. No hi ha dia en que no es parle de intercanvis, formació, consultes, etc.

L’última decisió que s’ha pres en MUSAS és la nostra imatge, i diguem nostra perquè la Biblioteca-Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia no ha perdut temps per participar en este fòrum cooperatiu. La imatge ha estat proposada des d’un museu etnològic, en concret per la nostra companya del Museu Etnolóxico de Ribadavia (Ourense),  Rosa Llamas. I ací teniu el nostre logo pel qual ens podeu reconéixer i que ha aconseguit un gran recolzament entre tots els companys…

Per saber més, ací vos deixem la presentació que varen fer a Fesabid del projecte de MUSAS, Beatriz García Villarino, bibliotecària del Museo de Zamora y Emilio Ruiz Trueba, bibliotecari del Museo Etnográfico de Castilla y León:

Només volíem donar a conéixer este nou espai de discussió, la nostra imatge i ficar-vos uns enllaços interessants per si algú vol saber més de MUSAS, com veureu esta llista té espais oberts en moltes ferramentes de la web 2.0., ací els teniu:
MUSAS en facebook
MUSAS en flickr
MUSAS en twitter
MUSAS, documents en ISSUU

Si voleu més connexions de MUSAS entreu en el nostre DELICIUS amb accés des de la barra lateral o punxant ací: Delicious de la Biblioteca-Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia

I el més important, si eres bibliotecari i vols donar-te d’alta en MUSAS, has d’accedir a la Red Isis, i sense cap misteri, participar d’esta gran proposta dels bibliotecaris de museus que ens ajuda a deixar d’estar aïllats i poder visualitzar-nos: http://www.rediris.es/list/info/musas.html

Tags: , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es