6 de Novembre de 2015

L’últim catàleg del Museu viatja arreu del món

Més de 280 exemplars del l’últim catàleg del Museu Valencià d’Etnologia «Crònica de la Gran Guerra : l’arxiu de Tànger» se’n van de viatge arreu del món.

La biblioteca és l’encarregada de fer l’intercanvi bibliogràfic. A través d’este procés nosaltres enviem exemplars de les publicacions dels museu a canvi de què ens envien publicacions d’altres entitats. És una de les vies d’ingrés que té la nostra biblioteca a més de la compra i la donació. És una fórmula perfecta que ens permet divulgar les publicacions del Museu Valencià d’Etnologia i ingressar amb un cost zero monografies i revistes d’institucions dedicades a la investigació de l’antropologia i l’etnologia.

Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia intercanvi bibliotecari

Tenim l’obligació de ser eficients i traure rendiment a la inversió feta, hem d’optimitzar els recursos invertits fent que les publicacions del centre tinguen la major difusió entre els investigadors i els ciutadans. Així els receptors de les publicacions per intercanvi són centres d’accés públic: biblioteques, museus, universitats, centres d’estudi i d’investigació… nacionals i internacionals. Arribem a tots els centres que més poden aprofitar els coneixements creats pel Museu i que més els poden difondre a través de la consulta i el préstec.

IMG_20151104_133119

El dia 28 d’octubre es va inaugurar al museu l’exposició «Crònica de la Gran Guerra : l’arxiu de Tànger» i al llarg d’esta setmana hem estat treballant de valent per poder fer l’enviament de més de 280 catàlegs. El despatx estava ple de sobres, etiquetes, catàlegs, segells, caixes…  però poc a poc hem aconseguit posar ordre i deixar-ho tot preparat per poder dur tots els catàlegs a correus i fer l’enviament. Moltes biblioteques valencianes rebran un exemplar, no sols públiques sinó també les especialitzades i  les universitàries, així mateix les principals universitats espanyoles, els museus relacionats amb la nostra temàtica tant de l’Estat Espanyol com de l’estranger, instituts i centres d’investigació, etc, també disposaran d’este títol per poder donar-lo a conéixer a tots els seus usuaris. Un trosset del Museu Valencià d’Etnologia estarà de nou a les prestatgeries d’arreu del món.

IMG_20151104_133137

 Com sempre, moltes gràcies al nostre company, Andrés Marín per regalar-nos el dibuix que il·lustra la capçalera d’esta entrada.


Tags: , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es