22 de Setembre de 2014

«Los paganos del Hindu Kush» per Gabi Martínez

Gabi Martínez, autor de «Sólo para gigantes», visita el Museu Valencià d’Etnologia per parlar de l’Hindu Kush.

Amb motiu de l’exposició « Himàlaia : visions de l’alteritat a les col·leccions del MEN» que podeu visitar fins el 9 de novembre de 2014, el Museu Valencià d’Etnologia  ha organitzat un cicle de conferències sobre l’Himàlaia.

Solo para gigantes de gabi Martinez etnobloc museu valencia etnologiaLa primera xarrada serà a càrrec de Gabi Martínez, autor de «Sólo para gigantes», llibre publicat per l’editorial Alfaguara l’any 2011. Este llibre va ser la  recomanació de l’Etnobloc del mes de desembre de 2011. El nostre company, Robert Martínez, va ser l’encarregat de presentar-vos-el i d’aconsellar-vos la seua lectura. Poc després lliuraren l’autor amb el premi al millor llibre de no ficció de 2011 en llengua castellana. Va ser una bona recomanació, no hi penseu?

El dia 25 de setembre a les 19:30 tindrem la sort de poder gaudir de la conferència de Gabi Martínez amb el títol «Los paganos del Hindu Kush». Coneixerem de prop la història de Jordi Magraner, protagonista del llibre. Un zoòleg, fill de valencians, que va viure al llarg de 15 anys a la frontera entre Pakistan i Afganistan, entre musulmans nuristanis i kalash, que va veure nàixer el moviment talibà … i que va morir al 2002 assassinat a la Vall de Xitral al Pakistan.

Si encara no vos trobeu motivats ací teniu unes línies de la presentació que del llibre ens va fer Robert Martínez l’any 2011:  «Després de llegir el llibre podríem escriure un altre resum on conste que el llibre parla de neofeixisme, d’homosexualitat no assumida, dels estralls que la pervivència de l’imaginari de l’exotisme colonial causà en un home des-ubicat dintre de la societat occidental, de museus, de lluites dintre del món universitari, de l’explosió social que viuen les perifèries antigament obreres de les urbs franceses, de la fortalesa dels vincles familiars, de l’actuació, de vegades ambigua, de les ong als països en desenvolupament, de talibans, d’amistats traïdes i amics retrobats, de bases d’Al-Qaeda, de paganisme, d’espionatge, de mons tribals, de pobles en extinció que diuen ser descendents de la Grècia clàssica, del ieti…i d’un assassinat irresolt».

Si voleu llegir tota la presentació del llibre ací el teniu

Tags: , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es