11 de Novembre de 2013

L’Etnobloc a les II Jornades de Biblioteques de Museus

El mes de març vam rebre un correu electrònic de Raúl Alonso (coordinador de BIMUS) que en nom de la Subdirección General de Museos Estatales del Ministerio de Educación, Cultura y Deportes convidava la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia a participar en les II Jornades de Biblioteques de Museus.

Els interessava l’Etnobloc, volien que mostràrem als companys de biblioteques de museus de tot l’Estat Espanyol quina havia sigut la nostra experiència amb la utilització d’un bloc com a instrument de difusió d’un projecte bibliotecari.

Ens vam sentir molt contents d’esta invitació i alhora molt orgullosos del nostre Etnobloc. Així dimecres passat, 6 de novembre, vam presentar la següent comunicació “Una fórmula para la difusión bibliotecaria : Etnobloc” en un marc incomparable, el Museo Nacional del Prado.

Després de vora tres anys de treballar amb l’Etnobloc i quasi 180 entrades, allí estàvem parlant del nostre projecte junt a Felicidad Elipe, Cap d’adquisicions de la Biblioteca del Museo del Prado i Raúl Alonso, Coordinador de BIMUS, amb els quals compartírem taula. Els tres dies han estat plens d’interessants projectes i experiències de biblioteques de museus amb un personal bibliotecari amb moltes coses a dir… des del Museo Arqueológico Nacional, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museo de Bellas Artes de Bilbao, el Museo Nacional Reina Sofía… També ens hem queixat prou de la situació actual. No es penseu que tot és positiu, de tot s’aprén.  Ací teniu el programa

Ha estat molt interessant poder compartir les nostres experiències tant les positives com les negatives, sentir parlar a la resta de companys de les seues i poder aprendre un poc més. Ens hem retrobat amb companys de Barcelona, Galícia, Zamora… i hem comprovat com de motivats estem pel nostre treball i les ganes que tenim de fer coses. Vos agradarà saber que els bibliotecaris de museus etnològics som dels més proactius, així que pot ser d’estes jornades isquen noves idees conjuntes que esperem es transformen en una realitat en el futur.

 

Per ara vos deixem la presentació…

Una fórmula para la difusión bibliotecaria: Etnobloc from Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia

Des d’ací volem agrair una vegada més la col·laboració del dissenyador del Museu Valencià d’Etnologia, Andrés Marín que ens ha regalat la seua ajuda per fer esta presentació i contribuir a la imatge de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia amb els meravellosos “isotipos” que tant han agradat als bibliotecaris de museus.

Tags: , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es