2 de Desembre de 2011

Les I Jornades de Biblioteques de Museus, tot un èxit

Acabem de tornar de les esperades I Jornades de Biblioteques de Museus organitzades pel Ministeri de Cultura a Madrid els dies 28, 29 i 30 de novembre i vos hem de dir que han estat un èxit.

Des d’ací volem agrair a l’equip coordinador la magnífica tasca que han fet des de la convocatòria dels ponents fins l’últim detall horari. Han demostrat que BIMUS, la xarxa de biblioteques de museus, és un reflex de un bon equip de treball que du amb molta il·lusió i empenta un projecte comú molt eficient.

 

Volem destacar que ha estat una experiència magnífica per ficar rostre als companys i conéixer-nos, és molt difícil trobar una ocasió per què passe, saber qui està darrere d’un correu electrònic facilita molt les relacions d’intercanvi, consulta, ajuda…

S’ha parlat de xarxes de biblioteques de museus, de la importància de la web 2.0, de les biblioteques digitals i dels nous models bibliotecaris. Hem conegut experiències tan excepcionals com la del MOMA o la del NYARC, referents nacionals capdavanters de programes de gestió i difusió meravellosos com poden ser els que desenvolupen ARTIUM amb Elena Roseras al front, MUSAC del qual ens parlà Araceli Corbo o elMACBA amb Mela Dávila, hem quedat bocabadats amb totes les ferramentes 2.0 que podem emprar per facilitar el nostre treball i arribar als usuaris, hem assistit a la presentació de la incoporació dels catàlegs del Museo del Prado i del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía a BIMUS, hem sentit parlar de nou del projecte MUSAS a Emilio Ruiz amb molta il·lusió mentre ens presentava una novetat: el blog de MUSAS

No és lloc per contar tot del que ens han parlat estos dies, no acabaríem mai. Els pdf de les comunicacions estaran penjats d’ací poc i els enllaçarem. Per ara volem deixar-vos dos presentacions que ja estan a Slideshire que són molt interessants:
La presentació de Emilio Ruiz del Museo Etnográfico de Castilla y León sobre el projecte MUSAS. Va fer balanç del seu funcionament fins l’actualitat i va presentar el nou blog de MUSAS, en el que la Biblioteca-Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia estem implicats.

Araceli Corbo del MUSAC també ha estat ràpida en pujar la seua presentació. És experta en la utilització de les ferramentes web 2.0 i les gasta totes per gestionar els continguts i dinamitzar la biblioteca del MUSAC. Vos recomane que obriu el document i quedareu tan impressionats com quedarem tots a la sala de conferències del Museo del Traje.

Moltíssimes sensacions i motivacions que han sorgit estos dies i que s’han difós in situ a través de twitter. BIMUS va crear el hashtag #bimus. Qui no conega este terme, ha de saber que és una cadena de caracters precedits de # que servix per facilitar la recuperació posterior de totes les aportacions que amb els iphone, smartphone o ipad van realitzant els assistents.
Ací vos deixem alguns resums de les entrades que es feren amb twitter i que des de la sala del Museo del Traje divulgaren les jornades en temps real.
Resums de Julian Marquina
Resum parcial en tweetdoc

També hi ha fotografies: Flickr de MUSAS

Només reiterar les felicitacions de la Biblioteca-Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia al Ministerio de Cultura i a l’equip de BIMUS coordinador de les Jornades i transmetre un desig que pel que s’ha comprovat en esta reunió és comú:  volem participar tots del catàleg col·lectiu BIMUS!, seria una plataforma perfecta per augmentar la visibilitat  de les nostres col·leccions i en definitiva de les nostres biblioteques.

Tags: , , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es