23 de Novembre de 2011

I per fi, el catàleg del Museu Valencià d’Etnologia

Estem molt contents!
Hui vos volem presentar un llibre nostre, el catàleg del Museu Valencià d’Etnologia…

El dia 26 de novembre de 1981, només resten tres dies per celebrar els 30 aniversari d’esta data, es va presentar el “Projecte de creació del Museu Etnogràfic del País Valencià”. El 12 de febrer de 1982 es va signar l’acta de creació del Museu Etnològic. Quasi 30 anys d’història de la institució i el mateix temps a l’espera d’una obra com esta.

La publicació Museu Valencià d’Etnologia és el catàleg que mostra les col·leccions i les sales de l’exposició permanent, alhora que va més enllà com a obra de referència en l’àmbit científic de l’etnologia.

El catàleg tanca un cicle de treball que va començar amb la inauguració de la sala de “La ciutat viscuda : ciutats valencianes en trànsit (1800-1940)” l’any 2005 i que ha finalitzat de manera eficient i frenètica amb la inauguració en un temps record de les dos últimes sales: “Horta i Marjal” en 2010 i “Secà i Muntanya” en 2011.

L’obra comença amb un interessant recorregut per la història de l’etnologia valenciana i la seua museografia, per continuar amb l’estudi de la cultura tradicional i popular valenciana  al voltant dels tres àmbits valencians que marca el discurs expositiu: la ciutat, l’horta i el secà. Vos deixem ací el sumari per què vosaltres mateixos comproveu la qualitat dels articles i dels seus autors.

 

 

El catàleg està editat per Pentagraf  Editorial junt al Museu Valencià d’Etnologia i es presenta en dos edicions: castellà i valencià. Està format per 29 articles d’autors especialitzats en cultura tradicional i popular valenciana i  vinculats amb diferents institucions valencianes: Museu Valencià d’Etnologia, Centre d’Estudis Contestans, Universidad Católica San Vicente Mártir de València, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de València…

Esperem que amb el que hem contat ací i heu vist en les imatges vos motiveu per trobar-vos amb esta meravellosa publicació. La presentació oficial, més enllà d’este espai de l’etnobloc, es celebrarà demà dijous, dia 24 de novembre a les 11 hores, en la Sala Alfons el Magnànim del Centre de la Beneficència.

Ja sabeu, carrer Corona, 36.

Si no podeu vindre, no s’ho penseu i vingueu a consultar-lo a la nostra biblioteca!!! BETNO 7349

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es