17 de Juny de 2013

Gervasio Sánchez a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia

SÁNCHEZ, Gervasio. Desaparecidos = disappeared. Barcelona : Blume, 2011 (inclou DVD).
SÁNCHEZ, Gervasio. Víctimas del olvido = forgotten victims. Barcelona : Blume, 2011.

Els podeu trobar a la Biblioteca amb les signatures: BETNO 7701 i 7702

El proper 25 de juny a les 20 hores al Museu Valencià d’Etnologia s’inaugura l’exposició Desapareguts del fotoperiodista Gervasio Sánchez. Es recull tot un treball de recerca fotogràfica entre els anys 1998 i 2010 sobre la desaparició forçosa de persones en deu països d’Amèrica Llatina, Àsia i Europa.

És un treball que reivindica amb contundència la memòria i la justícia d’estos abusos. Revela el cruel buit de l’absència i la lluita per rescatar de l’oblit la memòria sepultada de milers de persones desaparegudes en diversos  racons del món.

Este projecte expositiu va acompanyat de la publicació de dos llibres i un dvd editats per Blume i que ací vos presentem.

Desaparecidos mostra en blanc i negre tots els aspectes i conceptes que envolten el fet de la desaparició forçosa: la memòria, els objectes, la recerca, l’exhumació, la identificació, la inhumació… Gervasio Sánchez comença el seu text de presentació sota el títol: “La dignidad es lo que importa”, amb l’afirmació que és el treball més dur al qual s’hagut d’enfrontar i el que més li ha marcat. Este Llibre inclou un DVD

 

Víctimas del olvido mostra en color més de 300 retrats de persones que han patit la desaparició d’algun familiar en diferents països del món: Guatemala, Xile, Argentina, Colòmbia, Iraq, El salvador, Perú, Bòsnia-Herzegovina i Espanya.

 

Si voleu accedir a més informació vos deixem un seguit d’enllaços amb reportatges i entrevistes que s’han publicat en diferents mitjans de comunicació al voltant d’esta publicació:

 

 

RTVE “La aventura del saber” setembre 2011
http://www.rtve.es/alacarta/videos/la-aventura-del-saber/aventura-del-saber-gervasio-sanchez-desaparecidos/1198172/

Els llibres els podeu consultar i traure’ls en préstec. Si voleu consultar la resta de publicacions de Gervasio Sánchez que podeu trobar a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, punxeu ací!

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es