27 de Novembre de 2013

El Museu Valencià d’Etnologia acompanya Pere Santolaria en la seua jubilació

De tant en tant l’Etnobloc servix per mostrar qui hi ha darrere de la Biblioteca, així com de la resta del Museu Valencià d’Etnologia.

Ens agrada fer servir este espai per poder ensenyar-vos la part més personal del grup que formem el Museu. En un dia com este no podem deixar de dir unes parauletes dirigides a un company que com ell diu està contant ja els dies que li queden per matinejar per obligació i no per devoció…

Després d’una llarga carrera professional a la Diputació de Vàlencia es jubila el nostre company Pere Santolaria. Els darrers quatre anys els ha passat al Museu Valencià d’Etnologia, a les Sales de Reserva ubicades al complex sociosanitari de Bétera. Pere ha participant de ple en la tasca de recuperació de patrimoni material que desenvolupa la Unitat de Fons, Col·leccions i Restauració. Durant aquest periode ha col·laborat en la recuperació de la indumentària de Casa Insa, les peces provinents del Congo del Llegat Mariano Carsí i moltes altres replegues de material. Ell mateix ha aportat a les col·leccions algunes interessants peces del taller de llanterneria de son pare, però sobre tot ha aportat la seua experiència, curiositat i enginy per resoldre tants problemes com es plantegen a diari al treball de les Sales de Reserva.

 A l’imatge teniu a Pere amb els que -fins ara- han sigut els seus companys a la porta de les Sales de Reserva. El desitgem el millor per aquesta nova etapa que comença i l’agraïm de cor la seua amistat i el seu treball.

Jorge Cruz

Disfruta molt Pere i gràcies per tot!!!

Tags:
Comentaris

2 Responses to El Museu Valencià d’Etnologia acompanya Pere Santolaria en la seua jubilació

 1. Joan Planas Bosch says:

  Después de muchos años sin poder estar en contacto, dos antiguos compañeros en el CIAF de Cartagena, desean ponerse en contacto con el Sr. Pere Santolaria.
  Le hemos podido localizar por internet debido al homenaje que le hicieron el 27 Nov del 2013.
  Les agradeceriamos que le hicieran llegar este e.mail: planasbosch50@gmail.com
  I este tel. i whatsapp. 629 634 047

  Respon

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es