16 de Desembre de 2013

El món en un betlem

“El món en un betlem” és una exposició del Museu Valencià d’Etnologia que obri les portes demà 17 de desembre a les 19:30 hores i en la qual la Biblioteca col·labora ja que part d’esta mostra la podreu vore en la sala “Biblioteca Espai Obert”.

“El món en un betlem” recull un nombrós grup de betlems de molts racons del món des de Veneçuela, Xile, Bolívia i Argentina, fins Israel, Guinea i Xina, sense oblidar passar per Itàlia, Alemanya, Portugal i Espanya. És el fruit del treball del Catedràtic de la UPV Juan M. Gisbert Blanquer que ha recopilat en els seus viatges arreu del món estes mostres d’expressió nadalenca.

L’exposició estarà oberta des del dia 17 de desembre fins el 5 de gener i tindrà dos espais expositius: el hall del Centre Cultural de la Beneficència i la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.

Per acompanyar la mostra dels betlems en la Biblioteca hem fet una selecció de les targetes de felicitació de Nadal que formen part de la nostra Col·lecció d’Efímera. Així quan vingueu a visitar-nos trobareu dos vitrines i quatre marcs plens de felicitacions d’oficis com el sabater, el repartidor i el sereno, felicitacions d’empreses com és el cas del tradicional establiment “Noel”, així com alguns exemples de targetes personals plenes de bons desitjos per familiars i amics.

L’accés a Biblioteca Espai Obert el podreu fer des dels patis de la Casa de la Beneficència. El cap de setmana vinent, els dies 21 i 22 de desembre la Biblioteca romandrà oberta i així aprofitarem per mostrar-la als visitants que encara desconeixen que als Museus hi ha interessantíssimes biblioteques com la nostra.

El cap de setmana trobareu betlems de paper per als xiquets que es podran dur a casa per retallar i muntar. Un xicotet regal de la Biblioteca per als més menuts i per als grans recordeu que les estrenes vos esperen.

Tags: , , , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es