19 de Novembre de 2013

Dani Miquel a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia

Este matí hem rebut la visita de Dani Miquel, el Cantacançons!!!


Tots aquells que sou pares o mestres de segur el coneixeu, però potser a la resta d’adults nos vos diga res el seu nom… No patiu, ara mateixa vos aclarirem per quina raó estem tan contents!

Bé, vos direm d’ell que es definix com a “Alquimista musical”, per la barreja d’instruments que ha fet servir. En tot cas és un músic i dolçainer valencià preocupat a hores d’ara per una sola cosa: fer arribar als més menuts (i als seues pares) les cançons tradicionals valencianes, en definitiva la nostra cultura. Així que Dani Miquel ha arribat este matí al lloc perfecte, a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, una biblioteca especialitzada en cultura tradicional valenciana.

Dani Miquel en Musiqueries i Més Musiqueries li ha tret la pols a “El Micalet de la Seu”, “Un senyoret de València”, “La masereta”, “Serra de Mariola”… i tantes altres cançons, a les quals ha donat una nova vida i ha convertit en un “hit” per a molts menuts (i no tan menuts). Només heu d’anar a un concert i comprovar el club de fans que té i com el pares, mares i fillets canten i ballen el cançoner tradicional valencià.

Quan va arribar a les nostres oïdes que Dani Miquel anava a traure un disc de nadales de seguida ens vam posar en contacte amb ell i quina ha sigut la nostra sorpresa que ha vingut a conéixer-nos i regalar-nos el seu disc: “A Nadal, un pas de pardal”

A Nadal sempre fem alguna entrada a l’Etnobloc més relacionada amb els xiquets (recordeu “Senyor rei, ja estic ací”) i enguany no anava a ser diferent, així que si volíem parlar de les tradicions del Nadal el disc de Dani Miquel de segur ens podia ajudar.

Per correu electrònic li vam proposar que ens mostrara els títols de les nadales per poder buscar-les en els llibres que tenim a la Biblioteca. Però després de sentir el disc, llegir el conte, vore el “capçal”, el rellotge solar, la guia didàctica… hem comprovat que el seu treball no és només de recopilació de nadales sinó de tota la tradició nadalenca valenciana. No ens dóna temps a parlar de tot però al llarg del mes de desembre intentarem publicar informació sobre els llibres que tenim amb les Nadales del disc, d’altres amb receptes de dolços, buscarem informació als nostres llibres sobre “el capçal” (que no coneixíem), parlarem del Betlem de Tirisiti, dels enfarinats d’ibi, de l’home dels nassos… en tot cas, sempre farem referència a tota la informació que podeu trobar al disc de Dani Miquel.

Ja vos diguem que no ens donarà temps, el Dani Miquel ens ha donat molta feina amb este llibre/disc tan complet! Si no podem enguany, deixarem temes per l’any vinent.

“Al Nadal, un pas de pardal” junt al “Cançoneret valencià de Nadal” de Sanchis Guarner

Ens hem quedat bocabadats quan hem vist l’ingent treball i l’acurada edició i disseny del disc/llibre (joc, targeta postal, rellotge de sol… No és només un disc)

És ben segur que vos passarà el mateix que a nosaltres i quedareu encisats!

Ací vos deixem la presentació del disc que ha fet Dani Miquel!!!

A partir d’ara el trobareu a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia! És una gran exemple de com fer difusió de la cultura tradicional i nosaltres l’havíem de tindre a la Biblioteca. Com sabeu som una biblioteca especialitzada però en cap cas tancada només al món investigador. Som una Biblioteca on un pare o mare pot vindre a buscar alguna publicació que li diga com acabava aquella rondalla que li contava sa mare de menut i que ara li vol contar al seu fill, aquella recepta que tant li agradava, com vivien abans al seu poble… i també som la Biblioteca on Dani Miquel pot investigar en els nostres llibres i publicacions periòdiques les diferents versions d’una cançó de bressol o a la qual pot trobar una imatge inspiradora en la col·lecció d’ephimera per al seu proper disc.

Moltíssimes gràcies Dani per la teua visita, pel teu regal i pel teu treball!
Ja saps on estem!!!

I per a la resta, vos deixem amb “La masereta de Dani Miquel”, disfruteu!!!

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es