17 d'Abril de 2013

Cartell interactiu “23 d’abril : llibres lliures”

Vos presentem el cartell interactiu “23 d’abril : llibres lliures”, amb el qual volem celebrar el Dia Internacional del Llibre.

Diguem que és un cartell interactiu perquè conté molta informació, molta més de la que es pot veure a simple vista. Si jugueu amb ell, podreu accedir a 10 publicacions del Museu Valencià d’Etnologia que es troben en accés lliure a internet.

Cada codi QR facilita la consulta, així com la possibilitat de descarregar i compartir deu títols diferents, així que és molt important veure més enllà, arribar al que no es veu en un sol cop d’ull. Al post anterior vos contem com es pot fer. Si és la primera vegada que utilitzeu este tipus de codi només necessiteu una càmera al mòbil i un lector.
Si teniu Android com a sistema operatiu podeu descarregar-vos gratuïtament d’Android Market l’aplicació “Barcode Scanner”, per Iphone i Windows Mobile podeu utilitzar “i-nigma” i per a Blackberry, “Beetagg”.
Des de la Biblioteca duguem un temps intentant ensenyar-vos les possibilitats que pot arribar a tindre esta tecnologia. Com pensem que són moltes, ací teniu este exemple de com se pot emprar per fer difusió d’una manera molt barata i donar-li als documents: cartells, punts de lectura i tot el que se vos puga passar pel cap, un valor més afegit. Accedir al món digital des del pla d’un paper és un avantatge molt gran del que podem gaudir hui en dia.

Revista Valenciana d’Etnologia, núm.1

A més a més del cartell,  hem preparat punts de lectura de cada codi per poder distribuir-los. Els que vos mostrem ací són sols un exemple. En total són 10 models diferents per a cada títol.

 

Revista Valenciana d’Etnologia, núm. 2

Com hem elaborat estos materials?

El dissenyador del Museu, Andrés Marín els ha creat i els ha imprés en la impressora del Museu. De fet Andrés té un interessant bloc on ha anant penjant les diverses propostes que ens ha presentat: El diente del tiempo.  El cartell té format DIN A3 i un gramatge normal. Els punts de lectura els hem imprés amb gramatge més alt però també amb els nostres recursos. Ara mateixa estem retallant-los amb la guillotina del Museu. Amb tot açò volem que vos feu una idea que amb pressupost zero, una idea i bona col·laboració es poden fer moltes coses interessants.

Revista Valenciana d’Etnologia, núm. 3

Com anem a distribuir-ho tot? Per començar hem enviat un correu electrònic a totes les biblioteques de la Xarxa de Lectura Pública per contar el nostre projecte, amb una copia del cartell i els punts de lectura. Els hem demanat que imprimisquen el cartell i el pengen als seus centres. I ací teniu com queda per exemple de bé a les parets de la Biblioteca Pública Municipal de Sant Joan d’Alacant.

El proper dimarts, 23 d’abril, passarem el matí omplint tablons i parets de biblioteques, facultats… al mateix temps que fem el bookcrossing. Ens espera un matí mogut.

Esperem que vos agrade el nostre projecte i que aprengueu a utilitzar els codis QR.

Bon dia del llibre a tots i totes!
 
 

Tags: , , , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es