3 de Juliol de 2013

Calendari de festes amb foc

CARRERA I ESCUDÉ, Manel. Calendari de festes amb foc. Barcelona : Botarga, 2012. (Els llibres de festes.org ; 1)

El trobareu a la Biblioteca amb la signatura : BETNO 7786

Robert Martínez
Conservador del Museu Valencià d’Etnologia

Des de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia volem agrair a Manel Carrera l’enviament del primer títol de la nova col·lecció de Festes.org.

Coneixíem el treball de Manel a través de festes.org, l’enllaç del qual el teniu al llistat d’enllaços de la barra de la dreta des de pràcticament els inicis d’Etnobloc. Es tracta d’un web molt dinàmic i actualitzat sobre les festes de tots els racons de la geografia de parla catalana. Així podreu comprovar en un mateix colp d’ull com viuen el Sant Joan a Alacant o a Ciutadella, o com són les Santantonades de Todolella o del Matarranya.

El que més ens agrada a nosaltres com a centre d’informació és que cada festa apareix en el web relacionada amb els llibres, material  audiovisual i articles que parlen d’ella. Cada títol compta amb una descripció bàsica per poder identificar-lo i una xicoteta ressenya, fins i tot podeu fer des d’ací una comanda de compra en alguns casos com per exemple amb les publicacions del Museu Valencià d’Etnologia. En la secció

mediateca hi ha una base de dades de consulta de totes estes publicacions introduïdes en festes.org.

Alhora tenen interessants espais monogràfics: Fem fogueres! dedicat a la utilització del foc en la festa de Sant Joan i Tinguem la festa en pau  sobre les diferents batalles festives, guerres simbòliques o lluites lúdiques, des de l’ús de les tomaques a Bunyol a les avellanes a Ciutadella o la farina a Ibi. A més d’un web temàtic especialitzat en les festes del Nepal.

Vos convidem a entrar i navegar per totes les pàgines i racons d’este web que de segur vos agradarà!

El proper títol de la col·lecció Els llibres de festes.org serà Calendari de festes amb pirotècniaun llibre que recollirà les celebracions festives que durant tot l’any (de l’estiu a l’hivern, de la primavera a la tardor) empren la pólvora i els artificis pirotècnics en algun moment de la seva seqüència ritual”. Una vegada més fa servir el sistema de crowfounding per publicar este títol. Si entreu a Verkami coneixereu de primera mà este nou projecte i si vos agrada la idea podeu col·laborar. Podreu consultar el sumari provisional que tindrà este llibre i el llistat de festes que l’equip de Festes.org vol visitar este estiu per documentar festes que encara no ha inclòs al sumari. Entre elles apareix la cordà de Paterna! En un primer moment ens ha semblat increïble que no entrara en el sumari una festa com esta on el principal protagonista és la pirotècnia, pensem que després de visitar el carrer major de Paterna la nit de la cordà la inclouran de seguida.

Enhorabona pel vostre treball!

 

 

 

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es