12 de Novembre de 2019

#CaféiAntropologia amb Tono Vizcaíno Estevan

El dia 12 de desembre, a les 18.00 h, ens visitarà Tono Vizcaíno per a presentar-nos SPQR now! i fer una bona reflexió sobre l’antiga Roma i el seu influx en l’actualitat, en la nostra quotidianitat, en els objectes i productes culturals que ens envolten. Són fenòmens que conviuen amb nosaltres sense que, moltes vegades, els fem cas.

Cafe i antropologia sin fondo

De nou ens trobem amb vosaltres, em aquesta última i interessante oportunitat de gaudir enguany del #CaféiAntropologia!!!

Ja sabeu, El Café i Antropologia : dijous antropològics a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia és organitzat per la Biblioteca del Museu valencià d’Etnologia i l’Associació Valenciana d’Antropologia (AVA) . Pretenem que resulte una cita enriquidora en totes les direccions i oferir temes antropològics d’actualitat.

Esteu tots i totes convidats perquè es tracta d’una activitat oberta a tot el públic!

Lloc: Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. C/ Corona, 36 – València

Dia i hora: 12 de desembre, vos esperem amb un café a les 18h.

 

“SPQR now! Imaginaris contemporanis a l’entorn de l’antiga Roma» amb Tono Vizcaíno Estevan.

Tono Vizcaíno Estevan és llicenciat en Història i doctor en Arqueologia per la Universitat de València. S’ha especialitzat en l’estudi dels usos del passat en el present, en particular en l’àmbit de la cultura de masses. Així mateix, participa de projectes relacionats amb la gestió del patrimoni i les memòries col·lectives.

Escriu setmanalment al blog ‘Piedra – Arqueología y Cultura de Masas’. Entre les seues publicacions en paper destaquen els llibres Receptari Extraviat (2016), El barri que vam imaginar (2017) i A la recerca dels orígens (2018).

És membre de l’Associació Valenciana d’Antropologia i ha treballat per a institucions com la Universitat de València, el European Research Council, el Museu de Prehistòria de València i la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma, on enguany ha desenvolupat el projecte SPQR now!.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Comentaris

2 Responses to #CaféiAntropologia amb Tono Vizcaíno Estevan

 1. FRANCISCO JAVIER POQUET says:

  Por que no hacéis alguna vez un Café y Antropología relacionado con las prácticas del PRESENTE? .
  Me da la sensación que se asocia con mucha frecuencia la Antropología, la Etnología y la Etnografía con cosas que tienen que ver siempre, directa o indirectamente con el PASADO (en nuestras sociedades, sobre todo en los pueblos y relacionado con un cierto pasado rural) o con el presente pero en sociedades menos complejas y de un cierto exotismo.
  Sinceramente, yo hace tiempo que no veo una exposición en el Museo de Etnología que me llame verdaderamente la atención.
  En otras partes del mundo si que es mas frecuente usar las herramientas antropológicas para temas actuales, por ejemplo, en América Latina.
  os pongo un ejemplo de una charla sobre etnografía política, de un sociólogo argentino, Javier Auyero, por si la queréis ver, para que entendáis mejor lo que quiero decir.

  https://www.youtube.com/watch?v=Cw1UWZFViE0&feature=emb_title

  Saludos

  Respon
  • etnoblocadmin says:

   Hola, Francisco! Gracias por tu comentario y tu apreciación, nos parece muy interesante. En el caso del Café de Tono Vizcaíno se hablará del reflejo del pasado en el presente más actual por lo que sí utiliza como bien dices la antropología para analizar el presente. Puede que tengas razón porque temas del pasado han salido pero no olvides los cafés de Francisco Cruces https://www.youtube.com/watch?v=xAyr8PhIbbQ, o el de Bombas Gens https://www.youtube.com/watch?v=1F5KPca3H2o
   En todo caso estás más que invitado al café del día 12 ya que sacaremos el bote para que opinéis sobre qué temas os gustaría tratar con un café y es el momento perfecto para que nos ofrezcas tu visión.
   Te esperamos, un saludo!

   Respon

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es