17 de Setembre de 2013

Ask a curator… demà teniu l’oportunitat de saber un poc més de centenars de museus del món!

No cal explicar-vos que vol dir quan a la paraula Museu li afegim per darrere el tan conegut adjectiu 2.0. Ràpidament ens venen al cap molts conceptes com ara participació, interacció, conversa, intercanvi, interoperabilitat, col·laboració… en definitiva un pas més per apropar-se al públic i els usuaris.
Demà 18 de setembre és una data perfecta per posar en marxa esta maquinària participativa amb la iniciativa Ask a curator!

És un moviment que va nàixer l’any 2010 i en el que enguany participen més de 500 museus de tot el món. A través de la plataforma Twitter teniu l’oportunitat de preguntar als conservadors dels museus tot el que vullgueu saber sobre les col·leccions, sobre el seu treball diari… sobre qualsevol cosa que vos passe pel cap. Això sí recordeu que heu de fer-ho amb 140 caràcters!

 

Com pot participar un museu?

Per adherir-se a esta iniciativa ho pot fer qualsevol museu, sala d’exposicions… de qualsevol temàtica i que tinga un compte de twitter. En el cas d’Espanya teniu museus de tot tipus des del Museu del Prado fins museus etnològics com els companys del Museu Etnográfico de Castilla y león  @muset_cyl o el Museu de la vida rural @museuvidarural

Només cal reomplir una fitxa formulari google que s’envia a la pàgina Ask a curator des d’on es gestiona tot.

 

Com podeu fer una pregunta els usuaris?

Per entrar a participar de la conversa heu d’utilitzar el hastag #AskaCurator. Si voleu enviar una pregunta a un museu en concret o a més d’un alhora no oblideu que heu d’incloure l’usuari de twitter del museu @MUSEUMNAME.

Ací teniu un exemple de pregunta que va rebre el Museu de Ciències Naturals de Barcelona:
Pregunta de @comarcajoven :Tenéis algún programa de voluntariado para jóvenes? #askcurator @museuciencies @museoscastyleon @Mciencia_Va @MuseoAlhambra

Resposta del Departament de Comunicació del Museu: @comarcajoven Actualmente no. Con el cambio de sede del museo es uno de los programas que quedó parado y que queremos reemprender.

Si voleu llegir la resta de preguntes que els arribaren, entreu al seu bloc

 

Quins museus participen?

Actualment hi han 515 museus de 34 països segons contaven fa 9 hores al twitter de Ask a curator. Si voleu saber quins museus són heu d’entrar al bloc de @MarDixon

Vos hem inclòs ací davall el widget del perfil de Ask a curator amb tots els tweets amb el hastag #askacurator per què no es perdeu cap informació al respecte i les preguntes de demà. Així si no teniu twitter i encara no vos heu fet seguidors d’este perfil podeu vore ací totes les preguntes que demà es llançaran arreu del món!


 

 

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es