15 de Maig de 2012

A què juguem?… Premi Bernat capó, 13a edició

ROCA GIRONA, Jordi (dir.) ; BODOQUE, Yolanda Migrantes por amor: la búsqueda de pareja en el escenario transnacional. Alzira : Germania, D.L. 2013. (Antropo-lògiques; 6)

El podeu trobar a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia amb la signatura: BETNO 7513

Vos presentem l’últim Premi Bernat Capó, la 13a edició dels guardons de difusió de la cultura popular valenciana que atorga el Museu Valencià d’Etnologia i Edicions del Bullent per motivar la investigació i la divulgació de la cultura tradicional valenciana.

En esta ocasió han lliurat Francesc Gisbert i Muñoz, un alcoià que combina la seua activitat literària amb l’interés pel patrimoni popular.

Amb una introducció sobre la importància del joc i el joguet, l’autor els classifica d’una manera molt clara i divulgativa per què el lector puga trobar eixe joc que li recorda la seua infantessa, així com fer-li una joguina al seu fill, alhora que es pot convertir en un punt de trobada bibliogràfica per qualsevol interessat a investigar més a fons els jocs tradicionals. És una mena de manual divulgatiu sobre els jocs i joguines valencianes.

Es pot trobar com jugar al sambori, al pic i pala, com fer ballar la trompa i aprendre a construir joguines populars com xiulets, mosques, carrancs… o com fer fanalets de meló d’alger o figures amb fils. Quasi 200 pàgines de jocs i joguines tradicionals.

Però millor que l’autor ningú no vos podrà parlar d’este llibre. És una entrevista que li varen fer durant la presentació del llibre a la Fira del Llibre de València i que hem trobat al bloc d’Edicions El Bullent…

Nosaltres vos oferim la possibilitat de consultar este últim Premi Bernat Capó a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, encara no està catalogat ja que acaba d’arribar però si es passeu el podreu llegir i en no-res quan estiga donat d’alta se’l podreu endur en préstec.

 

Vos deixem les bases de la convocatòria 14 dels premis Bernat Capó, teniu fins el 30 de setembre de 2012per presentar els treballs. No dubteu a fer-ho si teniu un bon tema i ganes de fer un projecte amb qualitat, el premi són 6.000€, no està gens malament!

 

Animeu-se!!!

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es