23 de Març de 2012

1er premi d’Investigació Joan F. Mira i homenatge al professor Mira

Ahir de vesprada vàrem tindre al Museu Valencià d’Etnologia un acte doblement emotiu, d’una banda es va lliurar el 1er premi d’Investigació Joan F. Mira, i d’altra se li va fer un merescut homenatge al professor de grec de Castelló que és l’ànima de l’antropologia valenciana.

El premi ha nascut al caliu de l’AVA (Associació Valenciana d’Antropologia) amb l’objectiu de recolzar els joves investigadors, objectiu amb què el museu (i altres institucions com ara la Universitat de València o la Universidad Católica) s’hi ha bolcat des del primer moment.
Laura Villaplana, una jove de les Coves de Vinromà, ha estat la guanyadora amb el treball “Els jutjats de pau des de l’antropologia jurídica. Una aproximació a la gestió dels conflictes al món rural”.
El premi fou lliurat pel propi Mira a qui minuts abans se li va fer un homenatge de la veu d’un representatiu grup d’antropòlegs i antropòlogues: Ricard Sanmartín, Maria Cátedra, Antoni Ariño, Josepa Cucó…es va parlar dels inicis, de la seua tasca de pioner, de la seua extraordinària habilitat per posar en marxa projectes i persones vinculades a l’antropologia. I a tants altres temes…i es va parlar del museu, que ell va crear als inicis del vuitanta…i encara sent proper…tot plegat va ser una ocasió d’aplec de la comunitat d’antropòlegs, dels valencians i dels d’altres indrets de l’Estat (hi havia gent de Catalunya, d’Andalusia, de Madrid…) una festa al voltant del nostre fundador, del professor Mira.

Joan Seguí i Seguí

Director del Museu Valencià d’Etnologia

Este reconegut treball de Laura Villaplana Moliner ha estat publicat sota el següent títol:

 

 

VILLAPLANA MOLINER, Laura. Terra, costum i conflicte : els jutjats de pau i la gestió de disputes al món rural. Alzira : Germania ; [València] : Asociación Valenciana de Antropología, D.L. 2012

La Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia ja en té un exemplar i d’ací no res, quan passe el procés tècnic necessari, el podreu trobar al nostre catàleg, consultar-lo a la sala de lectura i traure’l en préstec.

No dubteu en vindre a consultar este llibre que de segur vos interessarà!

 

 

 

 

Tags: , , ,
Comentaris

Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Posts relacionats
Creative Commons License
Biblioteca-Centre Documentació · Museu Valencià d'Etnologia
Corona, 36. 46003 València, ESP T +34 96 388 36 23 / +34 96 388 36 28
biblioteca.etnologia@dival.es